vilex

Епоксидните подови системи

Епоксидни и полиуретанови системи за защита на индустриални подове в хранително-вкусовата промишленост, в болнични заведения, лаборатории, магазини, паркинги и др. Осигуряват филм с отлична механична и химическа устойчивост, непроменлив цвят и отлична устойчивост на ултравиолетовата радиация, тежки условия на околната среда и атмосферата.

Епоксидните подови системи могат се полагат върху нови и стари подове, които са подложени на големи механични и химични натоварвания. Епоксидните подове притежават отлична издръжливост във времето, като същевременно цената на поддръжката им е минимална.

vilex
vilex
vilex

Епоксидните настилки са икономически по-ефективно решение в сравнение с други методи за подови покрития, тъй като те са лесни за полагане, проходими са в кратък срок и притежават по-голяма издръжливост.

Освен гладко крайно покритие, на места, където има повишен риск от подхлъзване ( индустриални производствени помещения, рампи и т. н.) чрез специална техника може да се образува нехлъзгава повърхност с различна степен на защита.

В области, където има повишени изисквания за предотвратяване на появата на статично електричество (компютърни зали, печатници, текстилни фабрики, болници, бензиностанции, електроцентрали, складове за боеприпаси, и т.н.) се препоръчват антистатични епоксидни подови системи.

Свойствата на епоксидните подове не се променят дори когато са подложени на екстремни атмосферни условия или температури, които се променят постоянно. Те могат да се полагат на места с ниски или високи температури (фризери и промишлени помещения).

Епоксидните подови системи се предлагат в различни цветове, така че да отговарят на естетическите изисквания на всеки клиент, както и да изпълняват изисквания на строителния обект (например маркиране на етажи в различен цвят, цветни линии по пода и т.н.).